ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δυσλειτουργία στην εγκατάσταση του βιολογικού Μπενιτσών

Σχετικά με την δυσλειτουργία που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στην εγκατάσταση Η βλάβη που παρουσιάστηκε στο κεντρικό αγωγό που προωθεί τα λύματα από το κεντρικό αντλιοστάσιο στον βιολογικό, οφείλεται σε ζημιά, ύστερα από καθαρισμό που έγινε εντός της τάφρου που είναι τοποθετημένος.

Να σημειωθεί ότι ο αγωγός ήταν εγκιβωτισμένος σε μπετόν κάτω από τον πυθμένα της τάφρου. Παρ’ όλα αυτά γίνεται αποκατάσταση της ζημιάς, χωρίς να μπορεί να σταματήσει η λειτουργία του, το οποίο δυσχεράνει τις εργασίες. 

Στην εγκατάσταση του ΒιοΚα Μπενιτσών, προ μηνός κλάπηκαν όλα τα καλώδια των μηχανημάτων, αντλιών κτλ. Να σημειωθεί ότι τα καλώδια δεν ήταν υπέργεια αλλά τοποθετημένα σε υπόγειο δίκτυο. Επίσης κλάπηκαν μηχανήματα όπως αντλίες και βανδαλίστηκε- καταστράφηκε και ο κεντρικός ηλεκτρολογικός πίνακας. Έγινε αμέσως μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές της ΔΕΥΑΚ. Η επιχείρηση αμέσως ανέθεσε την αποκατάσταση των ζημιών που προϋπολογίζονται σε κόστος άνω των 60.000 ευρώ. Έχει γίνει ήδη η τοποθέτηση των καλωδίων και αναμένεται τις επόμενες μέρες ο καινούργιος ηλεκτρολογικός πίνακας,  οπότε θα μπορεί η εγκατάσταση να λειτουργήσει στο 100% της δυναμικότητα της. 

Επίσης στο κεντρικό αντλιοστάσιο τοποθετήθηκε, προ τριμήνου, αυτοματισμός και απομακρυσμένος έλεγχος λειτουργίας, προκειμένου να εξαλειφθούν δυσλειτουργίες του παρελθόντος. 

Το προηγούμενο διάστημα εκτελέστηκε έργο αναβάθμισης και επέκτασης του ΒιοΚα Μπενιτσών, προϋπολογισμού περίπου 1.000.000 ευρώ, το οποίο σε συνδυασμό με εργολαβία λειτουργίας και συντήρησης κόστους 30.000 ευρω ετησίως εξηγούν την καλή λειτουργία του ΒιοΚα μέχρι την πρόσφατη κλοπή του εξοπλισμού. Η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ προσπαθεί αδιάκοπα για την εξεύρεση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό την αναβάθμιση της λειτουργίας και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων διορθώνοντας και επιλύοντας παράλληλα χρόνια προβλήματα και δυσλειτουργίες του παρελθόντος.


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. 07:00 - 14:30
ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ
Για την εξ. πελατών δείτε στη σελίδα Εξυπηρέτηση Πελατών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΚΕΝΤΡΙΚΑ
  • 9η πάροδος Ι. Θεοτόκη 1
  • 26610 42362
  • 26610 44110
  • info@deya-ker.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ

  • Πλάντραφος, Ποταμός, Κέρκυρα
  • 26610 39516
  • support@deya-ker.gr
© 2023 ΔΕΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Created by open.tech.