ΝΕΑ

Αποχετευτικό Εργατικών Κατοικιών

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε το αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη μετά και την σύνδεσή του με τον αναβαθμισμένο πλέον βιολογικό σταθμό του Σκάφωνα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. και Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου παρουσία μελών του Δ.Σ. της Επιχείρησης, του χωρικού Αντιδήμαρχου Παρελίων Γιώργου Παντελιού και του τεχνικού συμβούλου της επιχείρησης Γιώργου Αρμενιάκου.
Το αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη κατασκευάστηκε από τον ΟΑΕΔ ενώ έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεσή του με τον βιολογικό σταθμό Σκάφωνα ο οποίος αναβαθμίστηκε και επεκτάθηκε ως προς τη λειτουργία του από την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Επιχείρησης, η δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού δικτύου είναι ικανοποιητική. Η κ.Υδραίου έκανε γνωστό επίσης, ότι μετά την επέκταση του βιολογικού σταθμού έχουν ενταχθεί και προβλεφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Επιχείρησης για το 2024 και οι μελέτες που αφορούν στη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων για τις Τοπικές Κοινότητες Πέλεκα, Αγίου Ιωάννη και Σιναράδων. Οι τρεις αυτές Κοινότητες, μετά την ολοκλήρωση και έγκριση των μελετών, μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδότηση για κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων και να συνδεθούν με τον υπάρχοντα βιολογικό σταθμό Σκάφωνα.

Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ δήλωσε: «Ένα έργο που ακούμε πολλά χρόνια, το οποίο φάνταζε ως κάτι που δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, είναι πλέον γεγονός. Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου των Εργατικών Κατοικιών ολοκληρώθηκε, η σύνδεση με τον αναβαθμισμένο βιολογικό σταθμό Σκάφωνα είναι πραγματικότητα και λειτουργεί. Με τα έργα αυτά, μειώνεται η οικονομική επιβάρυνση της Επιχείρησης και κυρίως οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών μπορούν να απολαμβάνουν σύγχρονες, ενδεδειγμένες υπηρεσίες. Επίσης, έχουμε εντάξει στο νέο έτος και την εκπόνηση των μελετών που αφορούν την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων για τις Κοινότητες Αγίου Ιωάννη, Πέλεκα και Σιναράδων αποδεικνύοντας ότι παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας».


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. 07:00 - 14:30
ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ
Για την εξ. πελατών δείτε στη σελίδα Εξυπηρέτηση Πελατών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΚΕΝΤΡΙΚΑ
  • 9η πάροδος Ι. Θεοτόκη 1
  • 26610 42362
  • 26610 44110
  • info@deya-ker.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ

  • Πλάντραφος, Ποταμός, Κέρκυρα
  • 26610 39516
  • support@deya-ker.gr
© 2024 ΔΕΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Created by open.tech.