ΝΕΑ

Δήλωση Προέδρου ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου

Η Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, μετά από ανακοίνωση του Αντιπρόεδρου της Επιχείρησης και Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μαχειμάρης, θα πρέπει να του θυμίσω ότι ως Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας είναι Αντιπρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ.

Να ενημερώσω τους δημότες, ότι ο κ. Μαχειμάρης, με δική του ευθύνη δεν έχει λάβει απόφαση στο Δημοτικό του Συμβούλιο για παράταση της συμμετοχής του στην ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πληρωμής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Επιχείρηση! Και όχι μόνο αυτό, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό, αλλά η Επιχείρηση αντιμετωπίζει λόγω της στάσης αυτής του Αντιπροέδρου της και πρόβλημα πληρωμής προμηθειών, έργων και κάθε λειτουργίας.

Επειδή είναι η πολλοστή φορά που το κάνει αυτό, ο κ. Μαχειμάρης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ σε «παράλυση» και τους εργαζόμενους στο να μην μπορούν να πληρωθούν.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ ζήτησα από τον κ. Μαχειμάρη να δεσμευτεί για την μη επανάληψη αυτής της τακτικής του και τον κάλεσα να φροντίσει άμεσα να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πληρωθούν.

Προσπαθώντας ο κ. Μαχειμάρης να κρύψει αυτό ακριβώς, και παράλληλα φοβούμενος το ότι θα γνωστοποιούσα αυτές του τις ευθύνες δημοσίως, προχώρησε σήμερα σε έκδοση ενός δελτίου τύπου το οποίο θεωρώ υβριστικό.

Υβριστικό και παραπλανητικό.

Γιατί, ο κ. Μαχειμάρης, χρησιμοποιεί το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού που βρίσκεται αυτή την περίοδο στην επικαιρότητα, για να συσκοτίσει και να μπερδέψει την κοινή γνώμη.

Την ίδια ώρα που ο ίδιος αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ που συζητήσαμε ακριβώς αυτό το θέμα και βγάλαμε απόφαση οι παρόντες. Απόφαση ομόφωνη ότι είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και ότι ζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου. Χύνει κροκοδείλια δάκρυα λοιπόν ο κ. Μαχειμάρης την ώρα που επέλεξε να μην είναι παρών στη συζήτηση αυτού του θέματος και δραπέτευσε.

Δυστυχώς την ίδια τακτική και στάση τήρησε στο παρελθόν και ως προς την τήρηση των οικονομικών του υποχρεώσεων στον Σύνδεσμο Καθαριότητας. Αυτές οι συμπεριφορές του οδήγησαν στη διάλυση του Συνδέσμου με συνακόλουθα αποτελέσματα, την καθυστέρηση της δημιουργίας του Εργοστασίου Απορριμμάτων και βεβαίως την δυσβάσταχτη οικονομική μας επιβάρυνση ως Δήμοι για την μεταφορά των σκουπιδιών μας εκτός Κέρκυρας.

Με τη συμπεριφορά αυτή σήμερα, δείχνει ασέβεια στους εργαζόμενους της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, ασέβεια προς τους ίδιους τους δημότες και δεν συμβάλει με τη στάση του στο να κερδίσουμε τη μάχη και για την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης αλλά και τη μάχη ώστε το νερό να μείνει για πάντα κοινωνικό αγαθό. Ο ίδιος διασπά αυτό το μέτωπο της συνοχής και της ομόφωνης αντιμετώπισης του θέματος.

Θα θεωρήσω τουλάχιστον ατυχή και προσβλητική λοιπόν την χρήση του ονόματός μου στη σχετική του ανακοίνωση ως προς το ζήτημα αυτό.

Ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά ότι το νερό ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά μας.

Καλώ τον Αντιπρόεδρο της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και Δήμαρχο Βορρά να σταθεί για πρώτη του φορά ειλικρινά στο ύψος των περιστάσεων και να φροντίσει να διευθετήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Επιχείρηση και κατ’ επέκταση τους εργαζομένους της.

Εάν επιθυμεί να γίνει διαχωρισμός της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, αυτό φυσικά μπορεί να γίνει μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Χωρίς όμως να εμπλέκονται και να επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι και οι πολίτες. Διαφορετική πρακτική, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες και ο μόνος υπόλογος θα είναι ο ίδιος.

Τον καλώ για μια ακόμη φορά, να μάθει να συνεργάζεται, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις και στο ρόλο που τον έχει τάξει ο κερκυραϊκός λαός και οι δημότες του, να λειτουργεί στα συλλογικά διαδημοτικά όργανα όπως αρμόζει σε έναν Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας και να λειτουργεί υπέρ των εργαζομένων και των πολιτών.

Διαφορετικά, είναι απολύτως υπεύθυνος, και φέρει κάθε ευθύνη για όποια μη πληρωμή μισθοδοσίας των εργαζομένων και μη εύρυθμη λειτουργία μιας Επιχείρησης όπως η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ που έχει πάνω από όλα κοινωνικό ρόλο και λειτουργεί προς όφελος των δημοτών και του τόπου μας.»


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. 07:00 - 14:30
ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ
Για την εξ. πελατών δείτε στη σελίδα Εξυπηρέτηση Πελατών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΚΕΝΤΡΙΚΑ
  • 9η πάροδος Ι. Θεοτόκη 1
  • 26610 42362
  • 26610 44110
  • info@deya-ker.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ

  • Πλάντραφος, Ποταμός, Κέρκυρα
  • 26610 39516
  • support@deya-ker.gr
© 2024 ΔΕΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Created by open.tech.