ΝΕΑ

Δελτίο τύπου 1/12/2021

Την δημοπράτηση του έργου κατασκευής της μονάδας αφαλάτωσης Χρυσηίδας ως το τέλος του τρέχοντος έτους, την προώθηση ανάθεσης της μελέτης κατασκευής και της δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης στον Κακότραφο Ποταμού και την πολιτική απόφαση να προχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ το μεγάλο έργο των φραγμάτων στο νησί μας έκανε γνωστά σήμερα η Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου. Οι σχετικές ανακοινώσεις αφορούν κυβερνητικές δεσμεύσεις τις οποίες έλαβε η Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ σε σχετικές επαφές τις οποίες είχε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραγιάννη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υδραυλικών Έργων του Υπουργείου κ. Κοτσώνη και την Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών της Δ/νσης κ. Τούρτα.

Η Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ αναφέρθηκε αναλυτικά στις κυβερνητικές δεσμεύσεις και στις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει ως προς την προώθηση  κατασκευής τόσο του μεγάλου έργου των φραγμάτων όσο και των δύο μονάδων αφαλάτωσης επισημαίνοντας ότι στις επαφές που είχε στην Αθήνα για το θέμα αυτό της τονίστηκε ότι αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση η υλοποίησή τους.

Ως ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη χαρακτήρισε την επικείμενη δημοπράτηση του πρώτου έργου κατασκευής των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης Χρυσηίδας, προϋπολογισμού περίπου 26 εκ. Ευρώ, η οποία αναμένεται να γίνει ως το τέλος του έτους. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης, αυτή του Κακότραφου Ποταμού, η ενημέρωση που ζήτησε και έλαβε από το αρμόδιο Υπουργείο είναι ότι ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης για την ανάθεση της σχετικής μελέτης κατασκευής της. Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση των δύο αυτών μονάδων, θα δοθεί η δυνατότητα παροχής ποιοτικού πόσιμου νερού στους δημότες της πόλης της Κέρκυρας και περιαστικά αυτής κατά ένα τμήμα. 

Ως ειλημμένη πολιτική απόφαση χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο στη Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ η προώθηση κατασκευής και του μεγάλου έργου των φραγμάτων που αναφέρεται σε αυτά που είναι πλησίον των Χωροεπισκόπων και της Στρογγυλής. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που είχε η Μ. Υδραίου, για την  κατασκευή του εν λόγω έργου έχει αποφασιστεί να ακολουθηθεί η διαδικασία μέσω ΣΔΙΤ και ήδη έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο οι προσκλήσεις για τεχνικό, οικονομικό και νομικό σύμβουλο για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Της σύνταξης τευχών δημοπράτησης, έπεται η έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή και η ανάρτηση στις σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες προκειμένου στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενες επενδύτριες εταιρείες να καταθέσουν της προτάσεις τους. Σημειώνεται ότι σε διευκρινιστικό αίτημα της Πρ. της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ ή των Δήμων της Κέρκυρας και κατ' επέκταση δεν θα μετακυλιστεί κάποιο οικονομικό βάρος στους δημότες.

Μ. Υδραίου: Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στο νησί μας

Η Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ χαρακτήρισε ως θετική την όλη εξέλιξη, εκφράζοντας την ελπίδα ο σχεδιασμός της κεντρικής διοίκησης να μη βρει προσχώματα. Δήλωσε επιπρόσθετα τα εξής: “Ο βασικός μας στόχος είναι να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης σε όλο το νησί και στους τρεις δήμους και να βελτιώσουμε την ποιότητα του νερού. Εμείς είμαστε εδώ να το διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του μεγάλου αυτού ζητήματος στενά. Αυτό που επιθυμούμε είναι να γίνει πράξη αυτό που περιμένουμε δεκαετίες, να έχουνε δηλαδή πόσιμο νερό στις βρύσες μας και να λύσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα που επιβαρύνει οικονομικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.”

Τέλος, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ έκανε γνωστό ότι στη φάση δημοπράτησης από τη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ  βρίσκονται σειρά έργων πολλών εκ. Ευρώ που αφορούν τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και υποδομών ύδρευσης και αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης σε όλο το νησί.


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. 07:00 - 14:30
ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ
Για την εξ. πελατών δείτε στη σελίδα Εξυπηρέτηση Πελατών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΚΕΝΤΡΙΚΑ
  • 9η πάροδος Ι. Θεοτόκη 1
  • 26610 42362
  • 26610 44110
  • info@deya-ker.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ

  • Πλάντραφος, Ποταμός, Κέρκυρα
  • 26610 39516
  • support@deya-ker.gr
© 2024 ΔΕΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Created by open.tech.