ΝΕΑ

Εκσυγχρονισμός του βιολογικού της πόλης της Κέρκυρας

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού της πόλης της Κέρκυρας

Μ. Υδραίου: Εξαιρετικής σημασίας έργο για την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία μας

Την δρομολόγηση εκτέλεσης του σημαντικότερου έργου για την σωστή λειτουργία του βιολογικού της πόλης της Κέρκυρας που βρίσκεται στις Αλυκές Ποταμού, ανακοίνωσε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. Πρόκειται για την συμβασιοποίηση του έργου αναβάθμισης και επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού προϋπολογισμού 3.780.620,32 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει ανανέωση, αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό  του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων, την ουσιαστική, ως προς την λειτουργία του, συντήρησή του και σειρά επιπρόσθετων έργων και παρεμβάσεων και επεκτάσεων. Χρηματοδοτείται δε, από Επενδυτικό Δάνειο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων μετά από ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” το 2018. Την εκτέλεση του έργου που έχει τίτλο “Ανανέωση και Βελτίωση Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων Πόλης Κέρκυρας” ανέλαβε η εταιρεία “Ήρων Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία”, και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις η εκτέλεσή του θα διαρκέσει ένα έτος.

Για την εξέλιξη αυτή, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ από κοινού με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης Κωνσταντίνο Αλαμάνο, το Διευθυντή  κ. Αχιλλέα Μάζη και τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Αναστάσιο Κατσαρού.

Η κ. Υδραίου δήλωσε ότι πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας έργο το οποίο σχετίζεται άμεσα με την προστασία της υγείας των κατοίκων, του περιβάλλοντος αλλά και την οικονομία  του Δήμου της Κεντρικής Κέρκυρας. Δήλωσε επίσης μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Μετά από δύο δεκαετίες λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού ήταν αναπόφευκτο να απαιτείται γενναία παρέμβαση συντήρησής και επέκτασής του. Επί χρόνια το θέμα αυτό αντιμετωπίστηκε επιεικώς επιπόλαια αλλά σήμερα είναι μια σημαντική μέρα και δεν επιθυμώ να αναφερθώ περισσότερο σε αυτό. Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ σχεδίασε και μπόρεσε να εντάξει στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” το συγκεκριμένο έργο. Δική μας βούληση ήταν και είναι φυσικά η συνέχιση έργων όπως αυτό, που μπορούν να αποτρέψουν αδιέξοδα και να επιλύσουν αποτελεσματικά χρονίζοντα προβλήματα. Θέλω να συγχαρώ τους διευθυντές και όλους όσους εργάστηκαν για να φτάσουμε στην υπογραφή αυτής της σύμβασης για την κατασκευή αυτού του έργου. Θα παρακολουθούμε την εκτέλεσή του από κοντά και ελπίζω μετά τις παρεμβάσεις σε ένα χρόνο από τώρα η εικόνα και η λειτουργία του βιολογικού  να είναι υποδειγματική”.

Απόλυτη ανάγκη ο εκσυγχρονισμός

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κων. Αλαμάνος αναφέρθηκε στο ιστορικό λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού αλλά και του έργου εκσυγχρονισμού και επεσήμανε ότι πέραν των έργων ανανέωσης και συντήρησης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων είναι απαραίτητη και η προσθήκη 4ης καθίζησης και των αντλιών εκείνων που είναι απαραίτητες για την λειτουργία της μονάδας στη νέα φάση λειτουργίας της.


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. 07:00 - 14:30
ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ
Για την εξ. πελατών δείτε στη σελίδα Εξυπηρέτηση Πελατών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΚΕΝΤΡΙΚΑ
  • 9η πάροδος Ι. Θεοτόκη 1
  • 26610 42362
  • 26610 44110
  • info@deya-ker.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ

  • Πλάντραφος, Ποταμός, Κέρκυρα
  • 26610 39516
  • support@deya-ker.gr
© 2024 ΔΕΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Created by open.tech.